Патриотите искат доброволни отряди да борят престъпността

11:24, 29 ное 19 / Политика 25 2012 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

В парламента „Обединени патриоти“ обявиха, че внасят промени в Закона за МВР. Настояват за създаването на доброволни отряди за справяне с престъпността. Те ще действат на местата, където полицаи не достигат. Сега в закона има само отряди, които оказват помощ при бедствия и пожари.

Имаме уговорка с ГЕРБ, че една от сериозните мерки за борба с циганската и битова престъпност, е създаването на доброволчески отряди“, заяви Искрен Веселинов. „В тях трябва да има почтени граждани, с необходимия образователен ценз и чисто съдебно минало“, обясни той и уточни, че доброволците трябва да преминат обучение под ръководството на служители на МВР.

Според вътрешния министър Младен Маринов идеята ще срещне и подкрепа, но в дискусиите ще има и против. „Въпросът е дали да се делегират полицейски правомощия, на какви хора и дали те ще са подготвени“, коментира той. По думите му това трябва да се изпипа, за да не се внесе напрежение в обществото. „Хората да не се поставят в опасност, извършвайки доброволческата дейност“, заяви Маринов. Той определи като абсурдна възможността доброволци да извършват арести.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама