Бонев и Сидеров с шанс за зам.-шефския пост в Общинския съвет

12:27, 29 ное 19 / Общество 25 1292 Християна Димитрова
1

Общински съветник, който не е член на политическа група също може да бъде предлаган и избиран за заместник-председател на СОС, ако получи повече от половината от гласовете на всички общински съветници. Това предвиждат промените в правилника за организацията и дейността на СОС, предложени от гупата на ГЕРБ и СДС, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

По този начин независимите общински съветници Борис Бонев от "Спаси София" и Волен Сидеров от " Атака" ще могат да бъдат издигнати за зам.-пледседател на СОС.

Предлага се още протоколите от заседанията на СОС и поименното гласуване на съветниците да са публично достъпни и да се публикуват на електронната страница Съвета.

ГЕРБ оглави почти всички комисии в Столичния общински съвет

Заседанията на комисиите на СОС ще се излъчват пряко на електронната страница, като направените записи остават видими в архив.

Друго нововъведение е, че освен към кмета на Столична община, питания ще могат да се отправят и към районните кметове.

"Основната задача е работата на общинския съвет е да стане интересна за обществото и гражданите да взимат участие", каза пред журналисти председателят на Столичния общински съвет Герджиков.

''Ще подмина намеците от страна на опозицията, че това се прави под техен натиск. За мен културата на политически разговор изисква да чуваш опонента си, добрите аргументи и да работиш в синхрон с добрите предложения. Не приемам това за натиск и по-важното е, че ние чухме гражданите. Те ни показаха, че искат лесен достъп до предложенията и решенията и ние отговотихме на тези очаквания'', заяви председателят на СОС.

Предложените промени ще бъдат внесени още днес.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани