Юнкер: Борисов е един от най-умелите комуникатори сред премиерите (Обновена)

16:00, 29 ное 19 / Свят 25 3310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В коментар пред "Политико" Жан- Клод Юнкер направи равносметка на изминалите дни и на работата си на отговорния пост председател на Европейската комисия. 

 

Юнкер: Вместо да страдат от историята, преди 30 години европейците създадоха история

Специално внимание отделя на комуникацията си с България, по- специално с министър- председателя Бойко Борисов, съобщи БГНЕС. 

„Един от най-умелите комуникатори сред премиерите, с които имах удоволствието да работя, е някой, с когото никога не съм споделял общ език (въпреки че се смятам за определен вид полиглот): моят приятел Бойко Борисов", коментира Юнкер. "Когато през 2015 г. той се опита да ми обясни значението на доста сложния проект „Южен поток“ за енергийната сигурност в България и съседния регион, той го направи без брифинг и без използване на думи, а само чрез няколко драсканици на лист хартия. Бях толкова впечатлен от неговото произведение на изкуството, че го рамкирах и го поставих на стената в офиса си, като напомняне за важността на енергийната взаимосвързаност“, разказва той. 

„Няколко месеца по-късно“, продължава Юнкер, „българска делегация дойде да ме посети, за да продължим дискусията за българския газов хъб. Гордо им показах, че съм разбрал всичко благодарение на отличните рисувателни умения на техния министър-председател, само за да открия, че член на делегацията е направил снимка на поставената от мен в рамка рисунка и я е пуснал в българския печат. Бъдещите творения на Бойко без съмнение скоро ще красят художествена галерия в София!“, казва Жан- Клод Юнкер. 

 

 

"През годините Юнкер нито веднъж не си позволи двоен стандарт към страните членки. Намираше време за проблемите на всеки. Чуваше, помагаше и често се шегувахме заедно", написа премиерът Борисов във Facebook. 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама