Терористичен акт е нападението на „Лондон Бридж“ (ОБНОВЕНА)

19:15, 29 ное 19 / Свят 25 6055 Шрифт:
Автор: ТопНовини Автор

Публикувана в 16:37 часа

Полиция затвори „Лондон Бридж“ след сигнал за стрелба в района, съобщават медии на Острова. Свидетели на случилото се казват, че са чули изстрели. 

По първоначална информация група мъже са се сбили. Била е повикана полиция. При опит да се намеси е избухнала стрелба. Чути са два изстрела.

По информация на телевизия "SKY", полицията е застреляла един човек. Видеоклипове и снимки в Twitter показаха няколко полицейски коли и автобуси на моста и камион, който препречва няколко ленти.

От британската полиция потвърдиха информацията за случилото се на моста в сърцето на столицата и съветват гражданите да спазват препоръките й, ако се намират в този район. 

Лондонският мост беше мястото на нападение през юни 2017 г., когато трима бойци вкараха микробус в пешеходци, а след това нападнаха хора в околността, убивайки осем души.

Обновена в 19:15 часа

Полицията е простреляла и убила мъж, който преди това е нападнал с нож няколко души в сграда до „Лондон Бридж“. 

Това стана ясно няколко часа по-късно след инцидента, който вся паника в центъра на Лондон. Органите на реда обявиха атаката за „терористичен инцидент“. Нападателят e носел фалшиво взривно устройство, прикрепено към гърдите му.

Репортер на BBC на мястото на инцидента заяви, че е видял борба на моста, като няколко души нападнали друг, явно опитвайки се да го разоръжат. Полицията бързо се отзовала на сигнала и след като ги разтървава, прострелва заподозрения.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че получава постоянно актуализирана информация за инцидента и благодари на полицията и на всички спешни служби за незабавното им реагиране.

Офисите около моста са затворени, както и метростанцията на „Лондон Бридж“, като влаковете преминават по моста без да спират, съобщи британската транспортна полиция.

От външното министерство съобщиха, че към момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента. Посолството на България в Лондон е във връзка с местните органи на реда.

По-късно двама от ранените при нападението с нож са починали. 

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама