Жертвите на терористичния акт в Лондон - възпитаници на Кеймбридж

20:30, 01 дек 19 / Свят 25 2162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни на британската полиция 23-годишната Саския Джоунс и 25-годишният Джак Мерит, завършили университета в Кеймбридж, са жертвите на терористичния акт в Лондон, съобщи БНР. 

ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт в Лондон

По-рано премиерът Борис Джонсън заяви, че преждевременно са пуснати на свобода около 74 души, излежаващи присъди за тероризъм и че техните случаи незабавно ще бъдат преразгледани.

Двамата бивши студенти от Кеймбридж са жертвите на нападението с нож на Усман Хан, освободен преждевременно от затвора миналия декември, след излежаване на част от присъда за терористична дейност.

Управителят на залата, където е имало събитие, организирано от университета, посветено на рехабилитацията на затворниците заяви, че случилото се е било истински кошмар. Служителите са се опитали със столове, пожарогасители и всякакъв вид предмети, висящи по стените да изтласкат нападателя, за който са смятали, че има експлозиви на кръста.

Усман Хан е бил изтласкан навън, където малко по-късно на моста Лондон бридж полицията го застреля. 

Семействата на жертвите отдадоха почит на децата си, които приживе с всички сили са помагали именно на жертви на правосъдието. 

Професор Стивън Джей Торп заяви за Би Би Си, че фактът, че Джоунс и Мерит са убити от човек, на когото са се опитвали да помогнат, е най-голямата трагедия в този случай. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама