Ограбиха музея на източногерманската тайна полиция в Берлин

21:53, 01 дек 19 / Свят 25 2665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Престъпници са нахлули с взлом в берлинския музей на Щази, който представя експонати на омразната тайна полиция в Източна Германия, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.
 
Крадците са си тръгнали със златни бижута и колекционерски медали. Нахлули са през прозорец на първия етаж, "разбили са няколко витрини и откраднали медали и бижута", се казва в изявление на полицията.
 
Те не са разкрити до момента. Времето на нападението не е ясно, но служител на музея открил ограбените витрини в изложбените зали тази сутрин.
Директорът на музея Йорг Дриселман съобщи за всекидневника „Tagesspiegel”, че сред взетите медали са златен патриотичен орден за заслуги, орден „Карл Маркс” - най-високата чест, присъждана в бившата комунистическа Източна Германия и орден „Ленин”. Предметите са конфискувани от Щази от частни лица.
 
След краха на комунистическия режим много предмети бяха върнати на техните собственици. Но някои, които останаха непоискани, бяха изложени в музея на Щази като част от неговата изложбена експозиция.
 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама