Наводнения във Френската Ривиера, снеговалежи в САЩ

07:05, 02 дек 19 / Свят 25 2582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проливни дъждове предизвикаха наводнения във Френската Ривиера. Най-тежко е положението в департамент Вар, където за часове са паднали около 200 литра на квадратен метър. Наводнени са улиците, влаковете са спрени.

На този етап местни издания пишат за няколко жертви. Сред тях и трима души, екип на спасителен хеликоптер, паднал заради лошото време.

Подадени са над 1800 сигнала за наводнени жилища, а повече от 50 души са евакуирани. Отменена беше футболната среща между отборите на "Пари Сен Жермен" и "Монако".

За преодоляването на последиците от лошото време само в департамент Вар бяха ангажирани 600 пожарникари и 300 полицаи. В съседния район - Алп маритим, обявиха извънредно положение, което наложи отмяна на всякакви масови мероприятия. В много от градовете по крайбрежието прозвучаха сирени.

Само преди седмица районът отново беше потопен под вода. Тогава бедствията взеха и шест жертви.

Отвъд океана зимните бури отнеха живота на най-малко седем души в САЩ. Сред загиналите има и деца. Националната метеорологична служба издаде предупреждения за зимна буря, като се очакват силни снеговалежи и ниски температури за Ню Ингланд и Ню Йорк.

Обилни снеговалежи и поледици затвориха важни пътни артерии в Мисури, Аризона и Луизиана.

Лошото време вече донесе снегове от някои части на Калифорния до северните райони на Средния Запад, което затрудни придвижването на милиони хора, тръгнали на път за дългия уикенд след Деня на благодарността.

Основни магистрали отново бяха отворени в щатите Уайоминг и Колорадо, ден след като обилните снеговалежи и силни ветрове формираха виелици и пътищата бяха задръстени заради снегонавявания.

В Мисури, по данни на властите, в събота са загинали трима души, след като колите им били отнесени от наводнени пътища. За смъртен случай беше съобщено и в Луизиана, където е загинал 48-годишен мъж. В централна Аризона са открити телата на две малки деца, след като автомобил бил отнесен от придошъл поток. Трето дете е в неизвестност. Смъртен случай, свързан с бурята, е регистриран и в Южна Дакота, предаде БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама