Жестоко убийство във Варна

10:16, 02 дек 19 25 4515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37-годишна жена от Варна е задържана за 72 часа за убийство на родния си баща Стоян М., съобщиха от прокуратурата.

Тежкото криминално престъпление е било извършено на 28-ми ноември тази година в дома на 61-годишния Стоян с четири удара с нож. Смъртта на бащата е настъпила вследствие на проникване в аортата. В дома на убития мъж е намерен ножът, както и други веществени доказателства, които уличават родната му дъщеря Елеонора М. в умишленото убийство.

В съдебната зала държавното обвинение посочи, че двамата са живеели сами в изключително  лоши битови условия. Елеонора М. не е работила и се е издържала и прехранвала с пенсия на баща си. В хода на разследването е установено, че обвиняемата има две деца, за които не се е грижила, като тепърва ще се установява тяхното местонахождение.

Назначената съдебно-психиатрична експертиза в досъдебното производство показала, че 37-годишната жена е разбирала свойството и значението на извършеното, въпреки констатираната лека форма на олигофрения.

Защитата й поиска определяне на по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“ с мотивите, че жената има постоянен адрес, съдействала е на органите на реда и е действала при самоотбрана.

Елеонора М. е с чисто съдебно минало. От съда тя поиска да се прибере на село, за да си вземе социалните помощи.

Съдията обаче реши, че най-подходящата мярка е "задържане под стража".

Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама