Двама полицаи са задържани за разпространение на наркотици в София

12:00, 02 дек 19 25 4169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама полицаи са били задържани при акция срещу група за разпространение на наркотици в София. Общо са арестувани осем дилъри, съобщи БНТ.

Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли дрога с патрулния автомобил. Те осигурявали „чадър” за безпроблемното пласиране на дрогата. Извършвали и арести на хора от конкуренцията.

Обвиняемите са общо десет. Един е освободен под парична гаранция, а друг е обявен за общодържавно издирване и предстои да бъде издадена европейска заповед за арест. Групата е разпространявала наркотици на територията на селата Мировяне и Требич, в Нови Искър и в Доброславци - основно наркотици и марихуана. При операцията по задържането са намерени огромни количества наркотици, разпределени на малки дози.

„Организираната престъпна група е действала от началото на 2017 г. Свидетелите описват групата като „Фирмата“, каза говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

„Голяма част от членовете на групата са криминално проявени, с предходни осъждания за телесни повреди, разпространение на наркотични вещества, кражби и грабежи. Събрани са доказателства, че членовете на организираната престъпна група със сила, заплаха, нанасяне на телесни повреди и палежи на автомобили принуждавали различни лица да разпространяват наркотични вещества за тях“, разясни прокурор Милева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама