Онлайн на "Черния петък" в САЩ са похарчени рекордните 7,4 млрд. долара

12:39, 02 дек 19 25 2145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Потребителите в Съединените щати похарчиха общо 7,4 млрд. долара за онлайн пазаруване през Черния петък, показват данни на Adobe Analytics, предаде БТА.

Голяма част от пазаруването е свързано с мобилните телефони, които представляват 39% от всички онлайн продажби в петък и 61% от онлайн пазаруването като цяло.

През Черния петък бяха продадени в САЩ мобилни устройства - най-вече смартфони - на стойност 2,9 млрд. долара. По този начин смартфоните формират 39% от всички продажби през електронната търговия, което е с 21% увеличение спрямо предходната година. Цели 61% от общия онлайн трафик към търговците на дребно е дошъл от продажбите на смартфони, което е с 15,8% повече от Черния петък на 2018 година.

Данните са рекордни за интернет продажбите през Черния петък, докато продажбите за днешния т.нар. "Киберпонеделник" се очаква да надминат 9 млрд. долара, достигайки около 9,4 млрд. долара.

Данните Adobe Analytics също така показват, че през Черния петък средно са били изхарчени по 168 долара на човек, което е с 6 долара повече от същия ден през 2018 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама