Прокуратурата проверява лекар от пловдивската на болницата

16:30, 02 дек 19 25 1980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата в Пловдив проверява жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него. Според прокурора Атанас Илиев в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стент.

Нов скандал за поставяне на стентове на здрави хора

"В момента се води предварителна проверка на образуваното производство в Икономическа полиция. Надяваме се тя да приключи в най-кратки срокове - за 10 дена и ще уведомим за резултатите", каза прокурор Илиев. Той каза още, че жалбата е била подадена в средата на месец октомври в Окръжна прокуратура, но оттам е била препратена по компетентност към Районна. След като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.

Освен нея и полицията ще проверяват действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ "Пловдив" доц. д-р Иван Мануков.

Поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. Освен това по този начин се източва и Здравната каса, която плаща по 5000 лева на пациент за тази процедура, коментираха водещи специалисти.

В разследване на Нова телевизия пациент разказа как началника на кардиологичното отделение в държавната болница в Пловдив доц. Иван Мануков му е сложил диагноза, в която е посочено, че трябва да му бъдат поставени два стента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама