Джонсън и Корбин почетоха паметта на жервтите в Лондон

17:12, 02 дек 19 / Свят 25 2757 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин присъстваха днес на бдение за двете жертви, убити от терорист с нож в петък край един от централните мостове на Темза в Лондон, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес.

Жертвите на терористичния акт в Лондон - възпитаници на Кеймбридж

Вчера беше разкрита самоличността на едната от двете жертви - това е 25-годишният специализант по право и криминология в университета в Кембридж Джак Мерит. Днес стана ясно коя е другата жертва - 23-годишната Саския Джоунс, също завършила Кембридж.

На церемонията в Гилдхол ярд в центъра на Лондон бяха почетени също и тримата ранени, двама от които са все още в болница, както и уличните герои, успели да повалят 28-годишния нападател Усман Хан на земята, да го обезвредят и да окажат първа помощ на ранените.

ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт в Лондон

Шефът на залата, където имало тържество за участниците в конференция, станали обект на атаката на терориста, специално отличи един човек от персонала, представен само с малкото име Лукаш. Той успял да свали висящ на стената рог от нарвал, дълъг 1,5 м, и влязъл в схватка с терориста, което позволило на уплашените хора да избягат. 

Пред участниците в церемонията кметът на Лондон Садик Хан каза, че изправени пред тази трагедия, хората трябва "да почерпят надежда от героизма на обикновените лондончани и на спешните служби, които веднага са реагирали на заплахата, рискувайки живота си, за да помогнат на хора, които дори не познават".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама