Желязков: Готови сме да споделим положителния си опит в управлението на въздушното ни пространство

17:57, 02 дек 19 / Политика 25 2241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Българското въздушно пространство няма структурни проблеми и сме готови да споделим положителния си опит в управлението му''.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на дебат на тема: „Бъдещето на Единното европейско небе“, който се проведе в рамките заседанието на Съвета на ЕС, формат Транспорт, в Брюксел.

Росен Желязков: Отваряме пристанище Варна за най-тежките кораби

„Трафикът в българското въздушно пространство почти се удвои през последните 5 години. Независимо от това, България предоставя и е готова да продължи да предоставя услуги за въздушно движение без закъснения, като с това подпомага европейската мрежа. Ние постигнахме това посредством прилагането на ефективни решения и превантивно планиране“, заяви той. 

„По този начин, въпреки интензивния трафик, българското въздушно пространство не е тясно място в мрежата и няма структурни проблеми. Проблемите с капацитета на въздушното пространство в Европа могат да се решат чрез прилагането на подобни практики и технологии“, посочи Желязков.

По думите му реорганизация на въздушното пространство е необходимо да се прави само там, където има нужда, без да се пренебрегват или компрометират добре работещите решения и постижения. Министърът изтъкна, че България провежда последователна и проактивна политика за осигуряването на нужния капацитет и безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама