Джамбазки: ЕС трябва да престане да създава разделение между Изтока и Запада

19:18, 02 дек 19 / Политика 25 2529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки взе участие в конференция, организирана от колегата му от ГЕРБ Емил Радев, посветена на 12 години от прилагането на механизма за сътрудничество и проверка над България, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, главния прокурор Сотир Цацаров, неговия заместник и бъдещ главен прокурор на Република България Иван Гешев, председателя на Висшия административен съд, Георги Чолаков, както и Боян Магдалинчев, член на Висшия съдебен съвет, българските представители в ЕП,  Радев (ЕНП/ГЕРБ), Джамбазки (ЕКР/ВМРО) и Кючюк (Обнови Европа/ДПС) се обединиха около темата, че този механизъм е дискриминационен и трябва да бъде прекратен.

Ангел Джамбазки изтъкна, че не е съгласен със съществуването на какъвто и да е било механизъм за контрол на държавите членки.

Немислимо е да се дава толкова власт на европейските институции да оказват контрол и натиск върху суверени правителства, избрани демократично в националните държави.

Той даде за пример случаите със започнатите наказателни процедури по член 7 от Договора за функциониране на ЕС срещу Полша и Унгария, които са ясен пример, че подобни механизми имат за цел да накажат инакомислещите. Джамбазки подчерта, че вътрешният ред и сигурност на никоя държава членка не би следвало да бъде контролиран от европейска институция, чиито представители не се избират демократично от гражданите на ЕС, а се назначават.

Джамбазки: Няма как да сме задължени да ратифицираме Истанбулската конвенция

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама