Заев: Северна Македония е потвърдена като 30-ти член на НАТО

17:10, 03 дек 19 / Свят 25 2255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Сбъдваме мечтата на поколения наши граждани - ставаме член на НАТО, в съюз с най-мощните партньори в демократичния свят'', това написа днес премиерът Зоран Заев в своя Facebook профил.

„Тук, в Лондон, Северна Македония е потвърдена като следващия 30-ти член на НАТО, на 70-ия рожден ден на Алианса. Защитени, сигурни и стабилни, ние продължаваме да укрепваме икономиката в полза на всички наши граждани“, добави Заев.

Румен Радев: Национален интерес и дълг е да охраняваме въздушното пространство на Северна Македония

Министър-председателят ръководи правителствена делегация днес и утре на срещата на върха в Лондон, за да отбележи 70-годишнината от съществуването на Алианса. Правителствената делегация включва вицепремиера и министър на отбраната Радмила Шекеринска, вицепремиерът и отговорен по европейските въпроси Буяар Османи и външният министър Никола Димитров.

По повод годишнината на Алианса Заев подари македонско вино на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбер. 

„Генералният секретар Столтенберг е един от най-големите ни приятели и поддръжници. “You will join NATO” ("Ще се присъедините към НАТО" – бел. прев.), каза той в едно изречение и показа на дело, че алиансът изпълнява и по този начин ние също изпълняваме мечтата на поколенията. Наздраве, Йенс, наслади се на вкуса на това отлично македонско вино“, написа Заев в Twitter. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама