Гешев призова в Брюксел за общоевропейска стратегия срещу корупцията

20:15, 03 дек 19 25 2635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Създаването на обща европейска стратегия за борба с корупцията и организираната престъпност е с особена важност и с актуално значение с оглед на засилените темпове на миграция'', това заяви Иван Гешев по време на изслушване в Брюксел, в което участва и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Гешев нямал против нови механизми да го контролират

Гешев посочи, че напредъкът на Европейския съюз, постигането на общата цел за свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали имат своето отражение в наказателно-правен аспект.

''Улесняването чрез тези процеси на транснационалната престъпност, която контролира наркотрафика, контрабандата на стоки, трафика на хора и оръжия, прането на пари изправя пред сериозно изпитание не само службите за сигурност и полицията, но и правоприлагащите органи", заяви той.
 
Новият главен прокурор допълни още, че приема тази покана като оценка за постигнатите от България устойчиви резултати по шестте показатели по механизма за сътрудничество и проверка в областта на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията.
 
В рамките на дискусията бяха обсъдени общите европейски стратегии за борба с корупцията и организираната престъпност, както и укрепването на инструментите и засилването на сътрудничеството между заинтересованите страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама