Гешев призова в Брюксел за общоевропейска стратегия срещу корупцията

20:15, 03 дек 19 / Общество 25 1823 Topnovini

''Създаването на обща европейска стратегия за борба с корупцията и организираната престъпност е с особена важност и с актуално значение с оглед на засилените темпове на миграция'', това заяви Иван Гешев по време на изслушване в Брюксел, в което участва и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Гешев нямал против нови механизми да го контролират

Гешев посочи, че напредъкът на Европейския съюз, постигането на общата цел за свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали имат своето отражение в наказателно-правен аспект.

''Улесняването чрез тези процеси на транснационалната престъпност, която контролира наркотрафика, контрабандата на стоки, трафика на хора и оръжия, прането на пари изправя пред сериозно изпитание не само службите за сигурност и полицията, но и правоприлагащите органи", заяви той.
 
Новият главен прокурор допълни още, че приема тази покана като оценка за постигнатите от България устойчиви резултати по шестте показатели по механизма за сътрудничество и проверка в областта на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията.
 
В рамките на дискусията бяха обсъдени общите европейски стратегии за борба с корупцията и организираната престъпност, както и укрепването на инструментите и засилването на сътрудничеството между заинтересованите страни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 181 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.