Котарак се върна на работа след 6-месечен болничен

16:20, 04 дек 19 / Любопитно 25 2197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Палмерстън - котаракът на британското министерство на външните работи, се върна на работа след 6-месечен болничен. Домашният любимец беше временно освободен от длъжност заради стрес, съобщи БТА. Сега всички служители са предупредени да не го докосват, ако той сам не пожелае, и да престанат да му дават храна.

Палмерстън, който бе взет от приюта „Батърси” през 2016 г., излезе в болничен през лятото, защото ветеринарите установиха, че е с наднормено тегло и много стресиран. Той беше заведен на преглед, след като цялата козина от предните му лапички опада.

 

Сега право да го галят и хранят имат само определените за това служители. Освен това, територията му е ограничена. Ако преди се разхождаше из цялата сграда и излизаше на улицата, сега покоите му ще са над главното стълбище и в офисите до него. Отделят ги много тежки врати. Има и стикери с надписи „Влизате/Излизате в/от територията на Палмерстън”.

 

„Палмерстън беше крал на "Кинг Чарлз стрийт", обикаляше от безистена до четвъртия етаж (цялото каре, "Даунинг стрийт" и понякога "Сейнт Джеймсис парк") почти четири години. С помощта на ветеринарите картографирахме по-лесно управляема територия”, каза сър Саймън Макдоналд, старши служител в министерството, който вече отговаря за Палмерстън.

„Мишки, внимавайте! Върнах се!”, „написа” Палмерстън в официалния си акаунт в Twitter.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама