Патриотите поставили условие на ГЕРБ, за да има Бюджет 2020

11:35, 06 дек 19 / Политика 25 2822 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Коалиционните ни партньори поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи. Казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата. Това заяви в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова след драмата с гласуването на партийната субсидия.

Симеонов: Вчерашният ден е победа за Горанов

„Отговорността ни е пред хората, държавата да има бюджет за 2020 година, с повече разходи за образование, с по- високи пенсии, с повече плащания в социалната сфера, с по- високи заплати за социалните работници, за учителите и служителите в администрацията“, посочи тя.

Вчера опровергахме всякакви спекулации за договорки и задкулисни сделки. При гласуването на партийните субсидии бяхме с максимално присъствие в зала и гласувахме за 1 лев. При прегласуването само ние останахме привърженици на тази теза“, обясни Дариткова.

Обрат: 8 лева партийна субсидия

Знаем, че ще понесем политическа отговорност за събитията от вчера, но ни сме отговорни за стабилността на държавата. За да избегнем кризата, приехме решението на коалиционните ни партньори“, каза тя. Според нея при гласуването няма нарушение на правилника.

Бяхме в комуникация с Бойко Борисов през цялото време“, изтъкна Даниела Дариткова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама