Джок Полфрийман отиде при правосъдния министър

14:34, 06 дек 19 / Политика 25 2636 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие днес австралийския гражданин Джок Полфрийман, в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация, съобщиха от Министерството на правосъдието. Срещата се състоя в Министерството на правосъдието дни след като правосъдният министър покани Полфрийман на разговор по проблемите в затворите.

Конфискуваха паспорта на Джок Полфрийман

Двамата се разбраха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения. Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Припомняме, че в края на миналия месец Джок Полфрийман, който доскоро излежаваше присъда за убийство, се срещна с правосъдния министър на Данаил Кирилов на улицата. Явно срещата тогава е била случайна, тъй като малко по-рано австралиецът пусна видео от протеста на КТ "Подкрепа" срещу идеята първият ден от болничния да не се плаща. Какво са си говорили така и не стана ясно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама