Денят накратко – 6 декември

19:00, 06 дек 19 25 3128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипът на ТОПНОВИНИ подбра водещите теми от деня в рубриката „Денят накратко“.

Напусна ни великата българска актриса Стоянка Мутафова, земеделският министър успокои потребителите заради заразеното със салмонела пилешко, започнаха засилени проверки по пътищата и още:

***

България скърби

На 97-годишна възраст ни напусна великата актриса Стоянка Мутафова. Тъжната вест съобщи Евгени Боянов, личният й мениджър. Политици, общественици и културни дейци поднесоха своите съболезнования за загубата на голямата актриса. Тя ни напусна тази сутрин в 6:15 часа след продължително и тежко боледуване. Поклонението ще бъде на 9 декември в Сатиричния театър.

***

Заразеното със салмонела пилешко не е стигнало до потребителите

Това заяви в парламента земеделският министър Десислава Танева. БАБХ е иззела 109 тона пилешко месо от полския производител. На пазара са влезли общо 544 тона от същия производител, които обаче вече са изтъргувани към други пазари или са преработени термично. Според експерт обаче БАБХ е закъсняла драстично с предупрежденията. 

***

Мая Манолова ще защитава гражданските права с нов проект

“Изправи се.БГ” е новият проект на Мая Манолова, който ще защитава гражданските права. Платформата Манолова обяви официално днес, като увери, че тя няма да прераства в партия. Проектът ще се финансира от дарения, като с Манолова учредители стават много от известните лица, които застанаха зад нея в кметската кампания, както и представители на много други граждански структури.

***

Каракачанов и началникът на отбраната при военните моряци на Никулден

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев участваха в поредица събития във Варна, свързани с Военноморските сили (ВМС) и почетоха деня на закрилника на моряци и рибари Свети Николай Чудотворец.

***

Български стартиращи фирми представят бизнес идеите си на среща с президента Радев

Президентът Румен Радев домакинства среща на български стартиращи фирми с представители на водещи немски компании с бизнес в България. Стартиращите компании представиха своите бизнес идеи, както и предизвикателствата и очакванията пред българската стартъп екосистема. На срещата Радев изтъкна ролята на Германия като най-голям външнотърговски партньор на България и стратегически инвеститор.

***

Засилени проверки по пътищата преди студентския празник

Полицаите в цялата страна ще следят за неправоспособни водачи, за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, както и за техническата изправност на автомобилите. Най-много патрули ще бъдат съсредоточени в районите на зимните курорти и хижи заради предстоящия студентски празник. Екипи ще има и в близост до заведенията, резервирани за 8-ми декември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама