Хиляди спаха на открито в подкрепа на бездомните

20:56, 08 дек 19 / Свят 25 2345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

154 милиона души са без дом или са настанени във временни убежища и бежански лагери. Огромна част от тях живеят в риск. Близо 60 000 души в над 50 града се включиха в акция под надслов "Най-голямото спане на открито в света". Целта на кампанията е да алармира за все по-големия брой бездомни, съобщи БНТ.

Нито проливният дъжд, нито студът попречиха на тези, които избраха на прекарат нощта в спални чували на лондонския площад Трафалгар. Британската столица е само един от 50-те града по света, включили се в акцията. Идеята е да се съберат средства, с които да се осигури подслон на бездомни хора.

В благородната кауза се включи и актрисата Хелън Мирън.Не можеш да останеш безразличен и никой не може да ме убеди, че няма механизъм, по който да помогнем на тези хора“, каза тя.

Символична нощ на открито организираха и в Единбуг и Кардиф.

Мадрид - да почувстваш какво е да си бездомник в града - тази идея събра и младежи в Испания.

Ню Йорк - около 1000 души се престрашиха да пренощуват на Таймс Скуеър, разчитайки единствено на якета и спални чували, които да ги стоплят.

Кампанията подкрепи и холивудската звезда Уил Смит, който излезе на сцената, за да прочете на доброволците приказка за лека нощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама