Хиляди спаха на открито в подкрепа на бездомните

20:56, 08 дек 19 / Свят 25 1382 Topnovini
1

154 милиона души са без дом или са настанени във временни убежища и бежански лагери. Огромна част от тях живеят в риск. Близо 60 000 души в над 50 града се включиха в акция под надслов "Най-голямото спане на открито в света". Целта на кампанията е да алармира за все по-големия брой бездомни, съобщи БНТ.

Нито проливният дъжд, нито студът попречиха на тези, които избраха на прекарат нощта в спални чували на лондонския площад Трафалгар. Британската столица е само един от 50-те града по света, включили се в акцията. Идеята е да се съберат средства, с които да се осигури подслон на бездомни хора.

В благородната кауза се включи и актрисата Хелън Мирън.Не можеш да останеш безразличен и никой не може да ме убеди, че няма механизъм, по който да помогнем на тези хора“, каза тя.

Символична нощ на открито организираха и в Единбуг и Кардиф.

Мадрид - да почувстваш какво е да си бездомник в града - тази идея събра и младежи в Испания.

Ню Йорк - около 1000 души се престрашиха да пренощуват на Таймс Скуеър, разчитайки единствено на якета и спални чували, които да ги стоплят.

Кампанията подкрепи и холивудската звезда Уил Смит, който излезе на сцената, за да прочете на доброволците приказка за лека нощ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани