Без вода: критични ситуации в пернишки квартали 

08:35, 09 дек 19 25 2484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В някои квартали на Перник има изключително тежки проблеми, там въобще няма вода, заяви кметът на града Станислав Владимиров за БНР. 

В Батановци няма близо 10 дни вече, в кв. „Църква“ е същото положение – нямат никакъв достъп до питейна вода. Преди около месец, когато стартира водният режим, премиерът на заседание на МС разпореди на министър Петя Аврамова да създаде група, която в бърз порядък да решава тежките проблеми. За съжаление, тази група се събра само веднъж при г-жа Аврамова. Тя близо месец вече не намери време да дойде в Перник да се запознае с изключително тежката ситуация“, обясни кметът. 

Публично бе уволнен управителя на ВиК дружеството, което създаде допълнителен хаос“, посочи още кметът Станислав Владимиров.

Радев: Кризата с водата в Перник е недопустима за 21 век

Хората заплашват с още протести, ако не им бъде пусната вода. Днес в Перник предстои общо събрание на ВиК дружеството за смяна на управителя Иван Витанов. До неговото отстраняване се стигна, след като на 6 ноември стана ясно, че нивото на язовир „Студена“, който захранва населението с питейна вода, е критично ниско, и на 18 ноември беше въведен воден режим за града и още 10 населени места в региона. 

За нов началник на ВиК дружеството в Перник се спрягаше името на Илиян Илиев – управител на ВиК дружеството в Шумен. Той даже беше освободен преди дни от тази длъжност, но в петък настъпи обрат и се появи проблем за неговото преместване. След решение на Окръжния съд в града се оказа, че остава управител на ВиК-Шумен.

Всички се надяваме Общото събрание да избере хидроинженер, специалист, експерт, човек, който познава системата. Тук ситуацията е изключително тежка и новият управител няма да има никакво време и толеранс. Той трябва да познава системата и да може много бързо да взима тежки решения, които да стабилизират сложната ситуация, в която се намира града“, каза още кметът Станислав Владимиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама