Ресторантите в Саудитска Арабия вече с общи входове за мъже и жени

10:40, 09 дек 19 / Свят 25 2545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ресторантите в Саудитска Арабия вече няма да имат отделни входове, разделени по пол. Мярката е част от широките реформи за по-светски облик на страната, налагани от престолонаследника Мохамед бин Салман, съобщи Reuters, цитирана от "Труд".

Досега ислямската държава изискваше всички ресторанти да имат един вход за семейства и жени, а друг за сами мъже. Регионалното министерство в страната обяви в Twitter, че това вече няма да е задължително.

Необвързаните мъже и жени от десетилетия нямат право да се смесват на обществени места според строгите социални правила, наложени от духовниците и религиозната полиция.

В ресторантите и кафенетата в Саудитска Арабия, включително в големи западни вериги в момента има обособени "семейни" отделения, предназначени за жени, които са сами или които са придружени от роднини мъже, и "несемейни" секции само за мъже. В по-малките заведения, в които няма достатъчно пространство да се осигури разделение изобщо не се допускат жени, пише Associated Press. 

През последните години обаче сегрегацията беше негласно отслабена така, в резултат на което заведения за хранене, кафенета, конферентни центрове и концертни зали спряха стриктно да я спазват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама