Управителят на ВиК Шумен оглавява водното дружество в Перник

13:42, 09 дек 19 25 2181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общото събрание на акционерите на ВиК Перник избра досегашния управител на ВиК Шумен Илиян Илиев за управител на водното дружество в Перник. Кандидатурата му е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството, съобщи БНР.

Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста

Илиян Илиев ще замени на поста досегашният управител на ВиК Перник – Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“.

Очаква се новият шеф да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Без вода: критични ситуации в пернишки квартали

Кметът на Радомир – Пламен Алексиев, който е представителят на Община Радомир в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. Реално той е предложен, избран от държавата, каза Алексиев. Според него към ситуацията е подходено несериозно.

“Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му – управител на ВиК - Шумен не е решен“, коментира кметът на Радомир.

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК Шумен. Община Шумен обаче, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър.

Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК Перник до провеждане на конкурс за управител на ВиК Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама