Управителят на ВиК Шумен оглавява водното дружество в Перник

13:42, 09 дек 19 / Общество 25 1231 Topnovini
1

Общото събрание на акционерите на ВиК Перник избра досегашния управител на ВиК Шумен Илиян Илиев за управител на водното дружество в Перник. Кандидатурата му е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството, съобщи БНР.

Шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста

Илиян Илиев ще замени на поста досегашният управител на ВиК Перник – Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“.

Очаква се новият шеф да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Без вода: критични ситуации в пернишки квартали

Кметът на Радомир – Пламен Алексиев, който е представителят на Община Радомир в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. Реално той е предложен, избран от държавата, каза Алексиев. Според него към ситуацията е подходено несериозно.

“Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му – управител на ВиК - Шумен не е решен“, коментира кметът на Радомир.

Емил Костадинов е новият областен управител на Перник

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК Шумен. Община Шумен обаче, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър.

Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК Перник до провеждане на конкурс за управител на ВиК Шумен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани