Калоян Паргов за мръсния въздух: Фандъкова и Столична община са безпомощни

15:00, 10 дек 19 25 2297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Столичният общински съвет (СОС) прие мерки за борба с мръсния въздух, но Столична община се ослушва – не ги прилага. Филтри за комините – чакайте ги догодина. Смяна на печките – до 2023 г. – тази зима нищо", заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той коментира факта, че втори ден поред за София е обявен жълт код за гъста мъгла, а прилаганите мерки от Столична община са формални и безрезултатни.

Общинските съветници от ДБ осъдиха липсата на мерки за подобряване на въздуха в София

“Зелен и бял билет са химера”, констатира Паргов. Той припомни, че в списъка от над 100 мерки не беше предвидена мярката “повишаване на данъци”, но тя се появи само месец след изборите. “Хората със стари коли ще плащат по-висок данък, но това няма да промени нищо, защото те не могат да си позволят по-нови. А градският транспорт все не става и не става алтернатива за придвижване. В „Младост“ има няколко метростанции, а задръстванията в комплекса не намаляват. Явно има причина за това”, посочи лидерът на столичните социалисти.

Зам.-кметът по екология: За момента не се налага въвеждане на „Зелен билет” в София

“Изводът е ясен – Фандъкова и Столична община са безпомощни в борбата с мръсния въздух. Всичко е в бъдеще време и нищо реално”, категоричен е Калоян Паргов.

Той обърна внимание, че новото обещание на заместник-председателят на ГЕРБ Фандъкова – депутатите да гласуват инкриминиране на горенето на гуми, дрехи и пластмаса, се появява едва сега. А това е проблем, който е известен от години. “Отговорът е - преди избори ГЕРБ не атакуват тези, които ще им ги спечелят. Резултатът е, че спечелиха за сметка на здравето на софиянци“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама