Няколко души загинаха при продължителна престрелка в Ню Джърси

07:25, 11 дек 19 / Свят 25 1557 Topnovini
1
2
3

Шестима души, между които и полицай и двама заподозрени, бяха убити при  престрелка в Ню Джърси. Кризисната ситуация е продължила близо четири часа.

Полицаят е бил застрелян близо до гробище, докато преследвал двамата заподозрени. Те след това се скрили в еврейски супермаркет и влезли в продължителна престрелка с пристигналите полицейски части, съобщи началникът на полицията в Джърси Сити Майкъл Кели, предаде БТА.

Кели коментира, че "движението на заподозрените е било бързо и те сменяли местата си непрекъснато в продължение на четири часа" по време на драмата, заради която стотици полицаи от Ню Джърси и Ню Йорк бяха мобилизирани. Телевизия NBC съобщи, че са изстреляни стотици патрони, предаде БГНЕС.

Заключенията от предварителното разследване са, че трима цивилни и двамата заподозрени са били убити при престрелката в супермаркета.

Според властите няма данни инцидентът, заради който в областта бяха затворени десетина училища, да е свързан с тероризъм.

Според съобщения в медиите, стрелбата е започнала, когато служител, разследващ убийство, се приближил до заподозрените на гробище. Идентифициран от медиите като детектив Джоузеф Сейлс, той става първата жертва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.