Инцидентът на бензиностанция на "Цариградско шосе": Избегнато е второ Хитрино

08:16, 11 дек 19 25 3972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма опасност за населението, няма създадена концентрация за взрив. Това заяви комисар Тошко Бързилов от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, след като вчера кола се вряза в резервоар за газ на бензиностанция. Наложи се частично затваряне на бул. "Цариградско шосе". Вследствие на удара беше нарушена херметичността на цистерната за пропан-бутан.

Комисар Бързилов подчерта, че благодарение на всички структури, работили по случая, е избегнат инцидент от мащабите на Хитрино.

„Цяла нощ имаше 4 пожарни екипа и 1 химически автомобил за замерване на концентрацията на газ, 2 екипа на Столична община и 4 екипа на полицията. Създадена е организация за пропускане на движението и за окончателно ликвидиране на произшествието. Ще бъдат предприети действия за пълното обезопасяване на мястото. И при най-малката опасност за възникване на взрив от изпускане на газ нашите екипи ще останат на място и ще обезопасяват района“, обясни той пред БНР.

Теч на газ след катастрофа затвори временно „Цариградско шосе”

В късния следобед окончателно ще бъде отстранен рискът. По думите на комисар Бързилов не е имало техническа възможност да се източи резервоарът с пропан-бутан, а изпускането на газа в атмосферата е било единствената възможност. Количествата на изпускане бяха така регулирани, че да не се допусне взривоопасна концентрация, добави той.

Криминалистите установяват какви са причините водачът на автомобила да излезе извън пътното платно и да се удари в бензиностанцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама