САЩ ще ни помагат да се превърнем в енергиен хъб

13:44, 11 дек 19 25 2415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От американското посолство съобщиха, че екип от експерти по ядрени и изкопаеми горива от Държавния департамент и от Департамента по енергетика на САЩ са на посещение в България. Делегацията е предвождана от заместник-помощник държавния секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение Ан Гензър.

Борисов към енергийни експерти от САЩ: Интерконекторът и "Балкански поток" не се бият

Експертната делегация посещава обекти и съоръжения, свързани с енергетиката, включително в Козлодуй, Белене и Източномаришкия басейн.

Екипът от американски енергийни експерти е в България, за да добие по-добра представа как можем да участваме в усилията на България да се превърне в енергиен хъб. Нашият екип разглежда широк спектър от пазарно-ориентирани възможности, които биха подкрепили нашата обща цел за диверсифициране на българския енергиен сектор“, заяви Джъстин Фридман, заместник-посланик на САЩ.

Херо Мустафа: Отношенията между САЩ и България са на следващо ниво след срещата Тръмп-Борисов

Преди две седмици президентът Тръмп и министър-председателят Борисов постигнаха съгласие, че Съединените щати ще изпратят технически екип, който ще работи със своите български колеги в проучването на възможности за по-нататъшно сътрудничество в различни области на енергетиката, включително и ядрената. Пристигането на този американски екип е пряк резултат от споразумението между двамата лидери.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама