Дончев: Държавата ще изгражда нови индустриални зони

16:27, 11 дек 19 / Политика 25 2549 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет изграждането на няколко индустриални зони. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на среща на НСОРБ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Той маркира няколко стратегически предизвикателства пред новите кметове. „Този кметски мандат ще е интересен. Имаме трудности, възможности и въпрос на колективен разум е да се справим с тях по разумен начин. Следващите четири години трябва да се работи в практически различна среда“, каза той.

Предизвикателствата пред кметове: Чист въздух и модерно управление

Според него досега сме се занимавали с натрупани във времето проблеми. „Кметската работа ще е по-трудна. Кметът пак ще решава проблемите, но залогът за стратегическото мислене става все по-голям. Трябва да следвате пулса на вашите градове и общини“, заръча вицепремиерът.

„Бизнесът е много бърз, настоява за екстремно кратки срокове. Трябва да сме готови в аванс. Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет изграждането на няколко индустриални зони“, заяви Дончев. Той обясни, че администрацията ще подпомага „свиването“ на процедурите, за да не се забавя самият процес.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама