Остава облачно, температурите ще са до 13 градуса

06:50, 13 дек 19 25 1644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие времето над страната ще се задържи облачно, в равнините и низините мъгливо. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. През деня облачността, главно над планинските и източните райони, временно ще се разкъса. Ще духа слаб изток-югоизточен, в Източна България южен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по морския бряг малко по-високи, максималните предимно между 8 и 13 градуса. В София минимална 3 градуса, максимална около 9 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха 12 - 14 градуса, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще има значителна облачност, която през деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд на отделни места по високите части на планините ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

В събота от запад на изток ще има валежи от дъжд, над около 1500 м - от сняг. Югозападният вятър ще се смени със северозападен, ще бъде умерен. В неделя облачността ще е променлива, сутринта в източните райони все още е възможно да превалява слаб дъжд, но бързо ще спре. Вятърът постепенно ще отслабне.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама