Прокуратурата разследва пътния инцидент с НСО (ОБНОВЕНА)

13:42, 13 дек 19 25 5350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 6:50, Обновено в 13:42

 

Детето, блъснато от кола на НСО, е с тежка лицево-челюстна трамва, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка, и множество други травми. Към този час е извън опасност за живота, но ще бъдат наблюдавани гръдната и коремна травми, които могат да доведат до усложнения, съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна" на извънреден брифинг пред болницата.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София, тъй като водачът е служител на НСО с чин младши сержант. От прокуратурата обявиха още, че е извършен оглед, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи.

Сигналът за катастрофата е постъпил в 19:55 часа в четвъртък. Детето е постъпило в Спешно отделение в 20:10 часа и веднага е било хоспитализирано. 

Дете пострада при катастрофа с кола на НСО

„Детето е в съзнание. Контактно, адекватно е, на самостоятелно дишане. По-тежка е лицево-челюстната травма. Подлежи на оперативна интервенция“, обясни директорът на болницата и уточни, че в следващите дни момчето ще остане в болницата за наблюдение. Той изрази притеснение от възникване на усложнения в следствие на гръдната и коремна травма.

Д-р Близнаков обясни, че детето ще бъде консултирано от хирург, педиатър, неврохирург, лицево челюстен хирург, коремен специалист и подчерта, че болницата е в контакт с проф. Николай Габровски и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Той добави, че при друга катастрофа в столицата е пострадало и 14-годишно момиче. Тя е с мозъчна контузия, в стабилно състояние и без опасност за живота, остава е в реанимация.

Автомобилът на НСО, блъснал 14-годишното момче, се е придвижвал самостоятелно, а шофьорът е бил сам. По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Имаме две катастрофи с непълнолетни, които са различни една от друга и с различни извършители. По отношение на пътнотранспортното произшествие, настъпило с автомобил и водач на НСО, разследването вече се води от Военна прокуратура понеже те са компетентни по отношение на служителите на НСО. Последната информация за пострадалото дете е, че е с черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупена ключица. Докторите го водят с опасност за живота, като последната информация е, че е настъпило определено стабилизиране на неговото здравословно състояние“, добави Маринов, предаде БГНЕС. 

НСО потвърди готовността водачът да поеме отговорността за снощната катастрофа, при която техен автомобил блъсна 14-годишно момче на столичния бул. "Драган Цанков".

“Ние не бягаме от отговорност. Водачът на нашия автомобил е бил сам. Той е високоподготвен професионалист. Същото важи и за всички водачи на Националната служба за охрана – те минават през солидна подготовка, опитен е. За съжаление никой не е застрахован от подобни тежки инциденти. Моля, да имате предвид, че е в процес досъдебно производство и сме ограничени във възможностите си да предоставим определен сорт информация. Ние вече заявихме и отново потвърждаваме готовност всички необходими действия при установено виновно поведение на нашия водач, да бъдат предприети“, съобщи говорителят на НСО Веселин Нинов пред БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама