Автобусните превозвачи заплашиха с ефективен протест през януари

08:27, 13 дек 19 25 2152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автобусните превозвачи започват символичен протест заради нерегламентирания
превоз на пътници. Те настояват за инкриминиране на това. Заплашиха и с ефективни протести на 13 януари, в които ще се включат над 30 града у нас, ако няма конкретни мерки и постигане на максимума законът да бъде приет. Това съобщи пред bTV Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

"След срещата с премиера Бойко Борисов през февруари бяха поети конкретни ангажименти за справяне с този проблем. Към днешна дата той не е решен, а се поеха ангажименти по законодателни промени и достъп до еврофинансиране", добави тя.

Превозвачи на протест: И след срещата с Борисов не бяха решени проблемите в бранша

"Законът в момента ще дефинира икономическата облага, която реално ще бъде част от възможностите на администрацията да се справи с проблема, но то няма да реши проблема", смята Милтенова.

Превозвачите искат и достъп до парите от европейски проекти, които са ограничени само за фирми с общинско участие, но не и за тях, защото са „частници”. Освен това тя обясни, че много от линиите се затварят, защото няма субсидии и пътници.

Загубите, които търпим, са повече от 50%, хората се отказват от този вид дейност. А линиите спират така или иначе, няма пътникопоток и нямаме адекватна политика за спасяването на този вид дейност”, каза още тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама