Служители на варненската болница не са получавали пълни заплати от 8 месеца

10:16, 13 дек 19 / Общество 25 1472 Topnovini
1

От 8 месеца работещите в Специализираната болница за лечение на белодробни забoлявания във Варна не са получавали пълните си заплати. Условията, в които работят, също не са добри. Заради финансовите проблеми служителите в лечебното заведение обмислят да подадат колективна оставка, съобщи БНТ. Те не са получавали пари за транспорт и облекло. Специализираната болница за активно лечение на белодробни заболявания от доста години е в тежко финансово състояние. До момента тя съществува, след като многократно беше субсидирана от общината във Варна.

Преди няколко дни медицинските специалисти се срещнаха с омбудсмана Диана Ковачева и представиха своите проблеми. Тя обеща да сезира здравния министър Кирил Ананиев за този проблем.

Управителят на Здравната каса: Проблемите "се замитат" под масата

„Писал съм писмо до министъра. Разбрахме се с министерството да ни даде субсидия, но няма да получим за януари и февруари нищо. Дефектът е, че болниците са търговско дружество, особено тези, които се занимаваме с туберкулоза. Влизането в състава на друга болница, което е решение, на практика означава 500 000 лв. годишно задължение автоматично на тази болница, която ще ни поеме“, каза доц. д-р Христо Ганчев, управител на Специализирана болница за активно лечение на пневно-физиатрични заболявания.

Миналата година болницата е била със запорирани сметки от Енергото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани