Ректорът на Националната художествена академия е подал оставка

19:33, 13 дек 19 25 2722 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. Николай Драчев е подал оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното заседание на Академическия съвет, това съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

МОН проверява проблема с липсващите заплати в Художествената академия

"Тази оставка все пак трябва да бъде приета от Общото събрание, насрочени са избори за 15 януари, но в момента разсъждаваме върху различни възможности за излизане от тази кризисна ситуация. Имаше много тежко тричасово обсъждане, което в крайна сметка не изясни много нещата. Остават много повдигнати въпроси. Няма яснота в отговорите и затова мисля, че логично се стигна до тази ситуация", заяви пред БНР проф. Петер Цанев, член на съвета. 

От пресцентъра на Академията съобщиха, че е сформирана комисия от членове на Академическия съвет, която ще проведе разговори с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решаване на проблемите в Академията. 

До избора на новия ректор, Академията ще бъде управлявана от заместник-ректора доц. Бойка Доневска.

Напрежението там ескалира вчера, след като стана ясно, че около 200 нейни преподаватели и служители все още не са получили заплатите си за ноември и декември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама