Уволниха директора на Областното пътно управление в Перник, хванат да шофира пиян

14:19, 16 дек 19 25 2961 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 7:47, Обновено в 14:19

Уволнен е директорът на Областното пътно управление в Перник Петър Басмаджиев. Той беше хванат да шофира след употреба на алкохол, потвърди тази сутрин полицията в града, предаде БГНЕС.

Три ракии изпил шефът на Пътното управление в Перник вечерта, когато бе хванат пиян зад волана. Това е обяснил самият Петър Басмаджиев пред патрулните полицаи, съобщи Слави Лазов, началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Перник, по Нова телевизия. Дрегерът е отчел 1,6 промила. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 г. и отнемане на книжката. 

Хванаха шефа на пътното в Перник да шофира пиян

Басмаджиев е шеф на Пътното в Перник едва от месец. Бил и кандидат за общински съветник. Преди това се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в приватизационни сделки.

„При обход на патрулите в неделя сутринта, около 03:30 часа е спрян за проверка в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила”, разказа Слави Лазов, началник сектор Пътна полиция в ОДМВР-Перник. „Признал е пробата, но е отказал кръвна проба. Признава, че е употребил алкохол, няма конфликт с полицията”, обясни още Лазов.

По думите му е започнало бързо досъдебно производство, а материалите са предоставени на разследващия полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама