НКИЗ представи индустриалните си зони на посланика на Унгария

12:05, 17 дек 19 25 2014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Унгария Текла Харангозо. На работната среща в офиса на компанията, на която бяха представени индустриалните зони на дружеството, присъства и Виктория Кадар, първи съветник по икономическите и търговски въпроси, съобщиха от НКИЗ.

По време на срещата бяха презентирани проектите на „Национална компания индусриални зони“, която се занимава с проектиране, развитие и управление на индустриални, икономически и свободни зони. Антоанета Барес и Текла Харангозо обсъдиха насърчаването на инвестициите в различни области. Двете се договориха да си сътрудничат в обмяната на добри практики при създаването на благоприятни условия за инвестиции.

Антоанета Барес: Вървим към разширяване на индустриалните зони

На срещата беше отбелязано, че “Икономическа зона София-Божурище“ е приоритетен проект на НКИЗ, който се намира на изключително добра локация - 15 км до центъра на София, 23 км до летище София, 5 км от магистралата за Гърция и на 2 км от магистралата за Сърбия. Стана ясно, че зоната край София е привлякла вече 32 инвеститори в редица сектори, включително автомобилна промишленост, високи технологии, складова и логистична дейност. До момента там оперират компании от Европа – България, Германия, Дания, Гърция и Турция.

Дипломатите от Унгария получиха информация и за зоните на НКИЗ в Бургас, Варна, Видин, Русе, Свиленград, както и за проектите в развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама