Драстично намалява броят на „ало“ измамите

14:23, 17 дек 19 25 2187 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 18 октомври до днес има само една телефонна измама. Тя е извършена на 15 декември в района на Гълъбово. Това каза началникът на сектор "Измами" към ГД „Национална полиция” Златка Падинкова, която заедно с екипа й получи наградата „Полицай на годината 2019“, съобщи БГНЕС.

Наблюдава се спад с над 50% при регистрираните телефонни измами от началото на годината до края на ноември сравнено със същия период на миналата година“, посочи Падинкова.

Българка е задържана в Гърция заради „ало“ измами

Тя обясни, че най-популярен и ефективен си остава методът, при който се подвеждат възрастни хора да съдействат на полицията при провеждане на полицейска операция за залавяне на телефонни измамници или други престъпления.

Тази схема се оказа най-успешната за телефонните измамници, защото те в нея преплитат точно това, за което полицията постоянно говори, а именно превантивната кампания на МВР срещу телефонните измами. Освен това много често измамниците използват и това, че искат, едва ли не, да съхранят и да запазят спестяванията на възрастните хора, за да не станат потенциална жертва на телефонни измамници“, коментира Падинкова. Според нея измамниците успяват да вкарат в заблуждение жертвите си, защото те са предимно възрастни хора, които са по-наивни и са готови да съдействат на полицията.

Рушат незаконни къщи на телефонни измамници

През тази година телефонните измами са малко над 500, в сравнение с миналата година когато бяха над 1100 за 11 месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама