Въвеждат безплатни буферни паркинги в столицата за утре

18:40, 17 дек 19 25 2498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 18 деквмри Столична община въвежда безплатни буферни паркинги, за гражданите, които оставят колата си и използват градски транспорт. Мярката се предприема във връзка с прогноза за утрешния ден за превишения на фини прахови частици над две от станциите над 150 мкг/куб.м., съобщиха от пресцентъра на общината.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. „Цариградско шосе”, бул. „Черни връх”, бул. „Ломско шосе”, бул. „Александър Малинов” и на бул. „Драган Цанков”.  

От Столична община призовават гражданите, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление. Продължава и измиването на столични булеварди с автоцистерна. Екипи на Столичен инспекторат извършват и проверки за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.

На сайта  https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време  измерваните стойностите на ФПЧ, както и прогнозите за следващите дни. На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android  и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама