КФН отне лиценза на застрахователна компания „Юроамерикан“АД

09:30, 18 дек 19 25 1427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за финансов надзор реши да отнеме лиценза за извършване на застраховане на „ЗК Юроамерикан“АД, тъй като застрахователят не е извършвал дейност за повече от шест месеца и е престанал да отговоря на условията за издаване на лиценз, а именно престанал е да спазва изискванията във връзка със системата на управление по глава седма на КЗ и не е представил доказателства, че лицата, изпълняващи ключови функции, отговарят на изискванията за квалификация и надеждност.          

В хода на осъществена от КФН проверка е установено, че застрахователят не разполага с Информационна система. "Неизпълнението на това задължение от страна на "ЗК Юроамерикан" АД представлява грубо нарушение по смисъла на чл. 40, ал. 2, т. 8 от КЗ", се посочва още в съобщението на КФН.

Стефан Петров Стефанов е назначен от комисията за квестор на "ЗК Юроамерикан" АД до назначаването от съда на синдик или до вписването на ликвидатор на дружеството.

Решението на КФН ще бъде изпратено на Агенцията по вписванията за вписване на обстоятелствата, съответно за обявяване на актовете в Търговския регистър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама