Патриотите настояват за по-строги наказания за нападение над медици

11:20, 18 дек 19 / Политика 25 1804 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

„Обединени патриоти“ внасят промени в Наказателния кодекс за завишаване на наказанията за посегателство над медицински работници, лекари и сестри, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Съгласно изследване на Лекарския съюз около 90% от медиците са били жертва на насилие. Само за 2018 г. имаме около 400 случая на посегателство“, посочи лидерът на НФСБ Валери Симеонов. „Статистиката през 2019 г. е още по – тъжна. Констатира се повишаване на посегателствата“, допълни той.

Арестуваха пиян мъж, размахвал пистолет в бургаската болница

„През последните месеци посегателствата зачестяват. За съжаление, се задава весела Коледа и щастлива Нова година. Можем да олицетворим тези празници, да предположим как ще се развият нещата с краткото стихче: „Дядо Мраз, Снежанка малка, идват с бокс и с бухалка“, коментира Симеонов.

Патриотите настояват за по- високи наказания. За тежка телесна повреда 7 години затвор вместо 5, за средна телесна повреда 5 години вместо 3, за лека телесна повреда с разстройство на здравето 2 години вместо 1, без разстройство на здравето до 5 години вместо до 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама