Жена съди магазин за сирене в Германия заради лоша миризма

20:00, 18 дек 19 / Любопитно 25 2421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германски съд се произнесе по казус, в който миризмата на сирене пречела на жена, а тя не можела да огласи протеста си публично.

Мануела Краглер дава магазин за сирене на съд заради правото си да лепи табели, оплакващи се от миризмата. Тя живее над магазина в Бад Хайлбрун, южно от Мюнхен.

Съдът реши, че тя може да изрази гласно мнение, но стикерите вече не могат да се използват. Г-жа Краглер все още може да продължи да казва „има миризма, която създава неудобство и че тя намира, че мирише“, защото това е „израз на мнение“, констатира съдът, предаде БГНЕС.

Враждата между магазина и неговите съседи продължава от 2016 г.

Ищцата споделя, че е доволна от решението на магистратите и че може да продължи да казва как се чувства по отношение на миризмата. Тя заяви, че не иска нищо друго. Г-жа Краглер твърди, че миризмата на сирене прониквала през прозорци, стълбища и дори твърди, че се носи и от електрическите контакти.

Собственикът заяви, че стикерите вредят на репутацията на магазина Tölzer Kasladen. Волфганг Хофман посочва, че върху прозорците на магазина са залепени стикери, изобразяващи нос и предупредителен знак за неприятна миризма, които накърняват репутацията на магазина.

Магазинът му съхранява повече от 200 вида сирене, а в склада отлежават около три тона сирена. Хофман заявява, че сега иска да премести бизнеса си и вече е избрал подходящо ново място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама