Военен курсант спаси жена, пострадала в катастрофа

15:00, 18 дек 19 25 2463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Курсант сержант Иван Станоев от Националния военен университет “Васил Левски“(НВУ) във Велико Търново е спасил катастрофирала жена., съобщиха от Министерство на отбраната.

На 15 декември, пътувайки с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, той забелязал, че колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд. Сержант Станоев спрял и оказал помощ на изпадналата в шок млада жена. Пострадалата била със счупена ръка. Курсантът успял да я обездвижи и се обадил на Бърза помощ. Забелязал, че от предния капак на автомобила излиза пушек и помогнал на жената да излезе, минути преди колата да бъде обхваната от пламъци. Веднага след това грабнал пожарогасителя от  своя автомобил и започнал да гаси. 

Сержант Станоев изчакал пристигането на екипа на „Спешна помощ“, след което продължил пътуването си. 

Постъпката на курсанта станала известна едва преди ден, след като  пострадалата Анастасия Бойчева е изпратила благодарствено писмо до началника на НВУ полковник Иван Маламов. „Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, се казва в писмото.

Сержант Иван Станоев е на 21 г. Роден е в с. Микрево, община Сандански. В момента е трети курс. Обучава се по военна специализация „Мотопехотни войски”. 



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама