Детска книжка учи малчугани да призовават демони

15:11, 18 дек 19 / Любопитно 25 2588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международната асоциация на екзорсистите (AIE) излезе с изявление, предупреждаващо родителите за опасностите от детска книга, излязла през 2019 г., която дава инструкции как да се призовават демони.

Изявлението се отнася за „Детска книга за демони“ („A Children’s Book of Demons“), насочена към деца на възраст 5-10 години от Арън Лейтън, илюстратор и „почитател“ на окултните практики, съобщава БГНЕС.

Книгата кани децата да призоват демони като начин за справяне с неприятни проблеми като домакински задължения, домашна работа и отърваване от побойници.

„Призоваването на демони никога не е било толкова забавно!“ пише авторът в предговора.

Книгата, публикувана от „Koyama Press“, представя редица демони, всеки придружен от магически знак, които трябва да бъдат нарисувани от децата като средство за привличане на демоните за тяхна лична изгода.

„Образите на Лейтън на многоръки, тежковъоръжени, острозъби демони са странни, без да са зловещи и творческата концепция вероятно ще вдъхнови някои читатели да създадат свои демони“, заявява изданието „Weekly“ в рецензията си на книгата.

Не всеки е толкова „обран“ в оценката за потенциалното въздействие на книгата на Лейтън върху детските читатели.

Авторът представя призоваването на демони като нещо "обикновено и полезно", казва председателят на AIE отец Франческо Бамонте, "приканвайки децата да се съюзят с тях, за да се възползват от силите им“.

Свещеникът отбелязва, че Лейтън учи децата да призовават демони, рисувайки демоничния печат или знак, който ги представлява. „По този начин децата възпроизвеждат символи, много подобни на тези, представени в наръчниците за магически заклинания, които с подробности учат на процедурите, необходими за контакт със зли духове“, каза той.

Според отец Бамонте книгата представлява част от по-широка тенденция да се предлага сатанизмът като „нормална алтернатива на другите религии“, заслужаващ същото уважение и свободи.

Приканването на деца да призовават демони е като предложение да получат помощ от престъпник, твърди Бамон, като предупреждава, че подобна дейност може да навреди на детето „морално, психологически и духовно“.

„Не бива да се забъркваме с демони. Който посъветва дете да извика демон, е като човек, поставящ граната в ръцете му, за да си играе с нея. Рано или късно детето ще дръпне предпазителя и бомбата ще избухне в ръцете му“, се казва в съобщението на AIE, публикувано миналата седмица.

В своето изявление екзорсистите предупреждават, че книга като тази на Лейтън изцяло размива „разликите между добро и лошо“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама