Превозвачите поискаха оставката на регионалния министър Петя Аврамова

18:43, 18 дек 19 25 2460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова беше поискана от Съюза на международните превозвачи.

Причината е приетата тарифа за тол таксите, която беше гласувана днес от Министерския съвет. От браншовата организация заявиха, че подготвят и протести през януари.

Приеха тарифата за тол таксите

„През последните няколко месеци имаше срещи и обсъждания за цените на тол таксите. На всички срещи идваше зам.-министъра на МРРБ, но никога и Петя Аврaмова. Коментирахме тарифи, отстъпки и други важни неща. Ние дори не знаехме, че тази тарифа ще бъде внесена на заседанието на Министерския съвет от Петя Аврамова днес. Ние започваме да обмисляме протестни дейности, като в тях ще се включи и автобусния бранш, за да се направи преоценка на тези тарифи“, заяви Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. 

Той каза още, че приeтите днес тарифи не са били променени и със стотинка надолу от първоначално предложения проект на тарифите въпреки обсъжданията и предложенията на бранша. Своята позиция се очаква да дадат КРИБ и други трудови и браншови организации в много от секторите на икономиката.

Последните предложения, които са отправили бизнесът към МРРБ са били тол таксата да е между 8 и 18 стотинки на километър, а приетата днес тарифа е между 19 и 38 ст./км. Протестите се очакват да бъдат в началото на януари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама