Венеция отчита двоен спад на резервациите за празниците заради наводнението

09:51, 19 дек 19 / Свят 25 1570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След историческото наводнение през ноември Венеция е изправена пред почти двоен спад в броя на резервациите в хотелите в града за Коледа и Нова година, заяви ръководителят на Асоциацията на туристическите агенции в региона Марко Микели, предаде БГНЕС.

В средата на ноември Венеция преживя истински потоп. Максималното ниво на водата се повиши до 187 сантиметра, като наводни 80% от града. Щетите от безпрецедентното наводнение достигнаха един милион и половина евро.

Проливни дъждове в Италия: Обявиха извънредно положение

Месец по-късно хотелите във Венеция са разтревожени заради намаляването на броя на резервациите в традиционния новогодишен период, който е популярен сред туристите.

Венеция напълно се е възстановила след бедствието през ноември, уверяват градските власти. Само няколко хотела все още имат проблем с електричеството. От 400-те хотела в града-лагуна, само 10 не работят в момента, твърдят от Асоциацията на туристическите агенции.

Докато туристическият бизнес на Венеция се готви да приеме гости, които поставят под съмнение пригодността на града за новогодишните празници, властите му продължават да приемат искания за обезщетение от местните жители. Според кмета на Венеция Луиджи Бруняро обемът на частните жалби е достигнал 15 милиона евро. Министерският съвет на Италия отпусна 20 милиона евро за справяне с последствията от наводнението, още 60 милиона са предвидени от бюджета на страната за следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама