Откриха над 10 кг златни накити в хладилни чанти

11:30, 19 дек 19 25 2647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители откриха 10 034 грама златни бижутерски изделия, укрити в шест хладилни чанти. Чантите са били поставени на различни места между личен багаж в салона на микробус с пътници, съобщиха от Агенция "Митници".

Митническите служители селектират за щателна митническа проверка в района на ГКПП "Дунав мост" при Видин напускащ страната пътнически автомобил с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната. След изваждане на вътрешните контейнери на чантите, митническите служители откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия - пликове с бижутерски изделия от жълт метал. От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.

Според резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност 481 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ГД МРР, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Видин.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама