Маринов опроверга да има мафиотски арести у нас

15:20, 19 дек 19 25 3218 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

До момента в България няма извършени арести по искане на италианските власти, обяви вътрешният министър Младен Маринов в парламента.

По-рано информационна агенция АНСА, цитирана от bTV, съобщи за мащабна операция срещу италианската мафия. Задържани са членове на организацията Ндрангета, която се занимава с международна търговия с наркотици. Политици, адвокати, счетоводители и държавни служители са сред 334-мата арестувани. Според информацията има и арести извън Италия, включително в България. 

"В непрекъснат контакт сме. Не само по този, но и по други случаи. На този етап не са искали от нас съдействие за арест на лица в България“, заяви министърът и уточни, че няма данни организацията да е действала у нас.

Младен Маринов е разпоредил проверка. "Разпоредих да се свържат с нашия представител там и с представителя на италианската полиция в България. Те ни увериха, че нямат данни за български граждани. Не знам по каква причина името на България съществува в тази операция", обясни той. 

Според информацията на информационната агенция АНСА най-известният задържан по време на акцията е бившият депутат от „Форца Италия” (на Силвио Берлускони – б.р.) Джанкарло Пители по обвинение за връзки с мафията. За търговия с влияние в Калабрия е разследван функционер на Демократическата партия. Още десетки хора се издирват.

Операцията е насочена срещу клана Манкусо ди Лимбади, който е свързван с убийства, изнудване, присвояване на активи, пране на пари и т.н. Иззети са около 15 млн. евро, като акцията продължава в още голям брой места в Италия. Военни части съдействат на правоохранителните органи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама