Избраха Слави Бинев за вицепрезидент на Професионалната Световна Таекуондо Федерация

20:35, 19 дек 19 / Спорт 25 2827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална церемония в корейската столица Сеул, председателят на БФТ Слави Бинев беше избран за вицепрезидент на World Pro-Taekwondo Federation, съобщи БГНЕС. 

Изборът на Бинев е абсолютен прецедент в почти 60 годишната история на организацията, тъй като той е първият чужденец /некореец/, който е приет и издигнат на най-високо ръководно ниво в структурите на Професионалното Таекуондо.

WPTF e про-държавна структура, която обединява висши членове, посветили се в развитието на Таекуондо в професионален план, чрез различни сфери на дейност, като политици, кино звезди от бойните изкуства, военни, медийни и корпоративни гиганти подкрепящи таекуондо.

Това е абсолютно доказателство за позитивната оценка на Корея към България и усилията ни в развитието на спорта и междудържавните отношения.

Поредното и най-високо признание към страната ни идва от Корея, броени месеци след посещението на Премиера Борисов в Сеул и удостояването му с най-високото отличие в Таекуондо– 9 ДАН, както и след избора на Слави Бинев за член на Борда на Директорите на Световната Таекуондо Централа – KUKKIWON, което също беше прецедент в историята на Таекуондо.

Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната Таекуондо Централа

За Президент на Професионалната Таекуондо Федерация WPTF беше избран г-н Сунг Банг, който е и собственик на индустриалния гигант Phillips Group, а за поста на почетен председател зае Конгресменът и Председател на Асоциацията за подкрепа на Таекуондо в света към корейския парламент – Суп Донг Лий.

Самият г-н Банг е посещавал България многократно по покана на Слави Бинев и от лични впечатления подкрепя избора на Бинев за негов заместник в Професионалната Таекуондо Организация. Според него и останалите членове на WPTF, успешните домакинства на България на международни и Европейски първенства, както и най-елитния турнир - сериите Grand Prix, както и усилията на БФТ са поставили страната ни на ключово място за популяризация на Таекуондо в световен план.

Те споделят, че Бинев доказано има възможност и потенциал за развитието на спорта и Таекуондо, не само в национален, но и в широк международен мащаб, в качеството му на вицепрезидент на Професионалната Федерация.

Освен ръководни и организационни дейности на професионално ниво, World Pro-Taekwondo Federation реализира и международни турнири, а през 2020 година предстои провеждането на Световно Про Таеукондо първенство.

Удостоиха Бойко Борисов с почетния девети дан по таекуондо

На церемонията по инагурацията присъстваха ключови фигури от политиката, дипломацията, военното дело, бизнеса, звезди от киното, музиката и социалния висш ръководен ешелон на Южна Корея.

Посещението на Слави Бинев в Сеул продължи със заседание на 9-те члена на Борда на Директорите на KUKKIWON, сред които е и Председателят на БФТ. Това е първото събрание на Световната Таекуондо Централа, след избирането на ново ръководство през октомври тази година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама