Стачкуващите във Франция продължават със стачките след провал на преговорите

09:38, 20 дек 19 / Свят 25 1884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на големия френски синдикат CGT Филип Мартинес съобщи, че не е било постигнато "нищо ново" и отново ще има "дни на протест" стана ясно след разговорите между профсъюзите и правителството, предаде БГНЕС.

Премиерът на Франция Едуар Филип отново заяви, че управляващите са решени да реформират пенсионната система и решимостта им не е отслабнала след 15 дни на протести.

Синдикатите във Франция ще стачкуват и по празниците

Част от най-спорните промени са увеличаването на пенсионната възраст от 62 на 64 години и премахването на редица щедри придобивки в пенсионните планове на работниците в транспорта, които в момента се пенсионират малко след като навършат 50.

И вчера в редица френски градове имаше митинги на недоволни от реформите, които пяха песни срещу президента Еманюел Макрон. Протестите и стачките продължават да предизвикват истински хаос в обществения транспорт на страната.

В четвъртък вървяха само два от всеки пет от високоскоростните влакове ТGV, както и само четири от всеки 10 композиции по регионалните дестинации.

Според икономисти стачките и хаоса в транспорта вредят на търговията, като в региона на Париж отбелязват между 25 и 30% спад в оборота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама