Дясната платформа "Консерваторъ" представя Годишникъ 2019

10:57, 20 дек 19 25 2665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Консерваторъ" представя второто издание на специализираното си издание: #Годишникъ2019.

Мястото е Литературен клуб "Перото", датата 21 декември (събота), а часът 18:30.

Какво е “Годишникъ”?

“Годишникъ” на дясната платформа “Консерваторъ” представлява едно важно обобщение – на случилото се в обществения, политическия и културния живот през последната година.

Екипът зад “Годишникъ” казва, че се издават изцяло самостоятелно. Разказват, че идеята за подобно издание е била заложена още при старта на „Мисъль“ и оттогава, но най-вече след обединението с друга платформа – „Петте Кьошета“, се работи активно по реализирането ѝ. „Годишникъ“ е плод на работата, усилията и средствата вложени изцяло доброволно от редакторите и постоянните автори на Консерваторъ.

Какви теми са засегнати в “Годишникъ”?

Тази година авторите са още повече от миналотгодишното издание – 34 автора в разнообразни обзорни и аналитични материали. Засегантите теми са от всички сфери на политиката, обществото и културата. Освен обзорни теми, в Годишникъ 2019 може да намерите и ценни теоритични разработки за политиката и обществения фокус. Сред водещите материали са интервюто с Н.В. Симеон II, представянето на Студентски Клуб "Спаичъ", както и социологическото изследване "Консервативен ли е българинът?".

Каква е целта на това издание?

С  този „Годишникъ“ се поставя стремежа към връщането на смисъла от задълбочения обществен дебат. Профанизирането на публичното говорене в ключови сфери от обществено-политическия, икономическия и културния живот пречи на сблъсъка на визии, ощетява креативността и разпилява потенциала на елитите да формулират ясни послания, пътища за преодоляване на кризите и постигане на просперитет на обществата. През последните 30 години в България разломът между комунизъм и антикомунизъм все повече се измества към битката между консервативно и либерално. Този сборник съдържа именно есенцията на консервативните идеи с днешна дата. Той е своеобразна консервативна платформа за бъдещето на България, Европа и света.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама